Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمدرضا شمشادی مدیرعامل شرکت دانش‌‍بنیان توسکا تجارت آریان، گفت: سالانه مقدار قابل توجهی انواع کودهای شیمیایی وارد کشور می‌شود. در برابر این چندصدهزار تن کود وارداتی مقدار قابل توجهی ارز از کشور خارج می‌شود. مسئله این است که برای تولید داخلی، باید دانش فنی از خارج وارد شود و واردات دانش فنی نیز مستلزم هزینه زیادی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان توسکا تجارت آریان، افزود: به همین دلیل تنها راه خلاصی از واردات و خودکفایی در این حوزه بسیار حیاتی این است که شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، همت کنند و دانش  و فناوری مرتبط با تولید کود شیمیایی را بومی‌سازی کنند. بر این اساس ما یک واحد نخبه تحقیق و توسعه در داخل شرکت راه اندازی کردیم.

این فعال دانش‌بنیان ضمن تاکید بر اهمیت تحقیق و پژوهش در این صنعت بیان کرد: این واحد تحقیقاتی از متخصصان جوان و نخبه تشکیل شد. در نهایت ما موفق شدیم تا ماشین آلات تولید کود شیمیایی را خودمان در داخل شرکت، طراحی کنیم و آنها را تولید کنیم. یعنی حتی خط تولید را خودمان طراحی کرده‌ایم .

شمشادی با اشاره به اهمیت بومی‌سازی فناوری کودهای شیمیایی افزود: در حال حاضر ۲۵ نوع کود شیمیایی مختلف در داخل شرکت تولید می‌شود. یکی از اصلی‌ترین محصولات ما کود شیمیایی سولفات پتاسیم است. با توجه به اینکه این محصول با کودهای سولفات پتاسیم وارداتی بسیار متفاوت است. کیفیت آن نیز از کودهای شیمیایی بسیاری از کشورها، بالاتر است. این در حالی است که قیمت این محصول نیز بسیار رقابتی است.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان توسکا تجارت آریان، گفت: کشور ما به حجم بیشتری از تولیدات در این حوزه نیاز دارد. یکی از پیش‌نیازهای مهم خودکفایی در کشاورزی و تامین امنیت غذایی کشور، خودکفایی در تولید کودهای شیمیایی است. به همین دلیل ما در سال ۱۳۹۹ تولیدات شرکت را از ۳۰۰۰ تن به ۶ هزار تن افزایش دادیم و برای تولید ۴۰ هزار تن در سال هدف‌گذاری انجام داده‌ایم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کود شیمیایی بومی سازی خبرخوب کودهای شیمیایی کود شیمیایی دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۹۲۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش آفرینی جزیره نوآور قشم در دیپلماسی فناوری و نوآوری در سطح بین المللی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، ‎در حاشیه برگزاری نخستین رویداد مانوین که سه شنبه همزمان با نمایشگاه ببین المللی اینوتکس ۲۰۲۴ در پارک فناوری پردیس آغاز شد، توافق‌نامه‌ای با هدف استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی و‌نرم، رونق اقتصاد دانش‌بنیان و صنایع خلاق جزیره نوآور قشم توسط روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور و عادل پیغامی رییس منطقه آزاد قشم امضا شد.

در این توافق نامه با هدف همکاری در پیشبرد برنامه‌های توسعه دانش‌بنیان برای تحقق جزیره نوآور قشم به عنوان اولین جزیره نوآور در کشور با رویکرد ارتقای شرکت‌ها و زیست‌بوم دانش‎ نامه، افزایش جذب و اشتغال نیروی انسانی نخبه و تحصیل‌کرده و حل چالش‎‌های جزیره قشم با توجه به مزیت‌ها و ظرفیت‌های نوآورانه، فناورانه و خلاقانه موجود، در سطح ملی و بین المللی منعقد شده است.

در این توافق‌نامه به نقش آفرینی جزیره نوآور قشم در دیپلماسی فناوری و نوآوری در سطح منطقه‌ای و بین المللی، تعریف طرح های کلان و ایجاد کنسرسیوم‎‌های دانش‌‎بنیان برای رفع نیاز‌های صنعتی به ویژه گلوگاه‌های فناورانه و کاهش ارزبری در سطح جزیره نوآور قشم، رشد کمی و کیفی شرکت‌ها و فعالیت‌های دانش‌بنیان و خلاق در جزیره نوآور قشم و جهت‌دهی آنها به رفع نیاز‌ها و چالش‌های جزیره، ترغیب بنگاه‌های اقتصادی جزیره نوآور قشم برای سرمایه‌گذاری در حوزه فعالیت‌های فناورانه و نوآورانه، توسعه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و نهاد‌های زیست‌بوم فناوری و نوآوری و صنایع خلاق جزیره توجه و تاکید شده است.

از دیگر اهداف توافق‌نامه همکاری یاد شده می‌توان به توسعه بازار کالا و خدمات دانش‌بنیان و خلاق در حوزه‌های مرتبط با فعالیت بنگاه‌های اقتصادی و تجاری جزیره نوآور قشم، ترغیب و تسهیل شرکت‌های فناور و دانش بنیان در صادرات محصولات و خدمات، بسیج خدمات، حمایت‌ها و امکانات حاکمیتی در جهت رشد شرکت‌های فناور، دانش‌بنیان و خلاق و شکل‌گیری شرکت‌های جدید به ویژه در حوزه‌های اولویت‌دار جزیره، تکمیل زنجیره ارزش صنایع اولویت‌دار برای عبور از خام‌فروشی و تولید محصولات با ارزش‌افزوده بالاتر و تلاش برای جذب و انتقال فناوری‌های پیشرفته و نوین به جزیره در سطح ملی و منطقه‌ای اشاره کرد.

دو طرف همچنین برای ایجاد و توسعه زیرساخت‌‎های مورد نیاز زیست‌بوم نوآوری و فناوری جزیره نوآور قشم مانند پارک علم و فناوری، مراکز نوآوری تخصصی، شتاب‌دهنده‌ها و سرمایه‌گذاری خطرپذیر و ... با محوریت ظرفیت‌های موجود در جزیره نوآور قشم، تاسیس صندوق پژوهش و فناوری جزیره نوآور قشم و همچنین صندوق‌های سرمایه‌گذاری جدید مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی و ... برای حمایت از فعالیت‌های فناورانه و خلاقانه در جزیره قشم، ایجاد فرصت‌های شغلی و توانمندسازی نیروی انسانی نخبه، مستعد برتر و تحصیل‌کرده در جزیره نوآور قشم و جذب و نگهداشت آنها توافق کرده‌اند.

معاونت علمی بر اساس این توافق‌نامه همکاری متعهد شده است ضمن حمایت از تعریف طرح‌های دانش‌بنیان پیشران و همچنین تشکیل و راهبری کنسرسیوم‌های دانش‌بنیان با هدف رفع چالش‌ها و توسعه زنجیره‌های ارزش بومی و حوزه‌های اولویت‌دار جزیره نوآور قشم، شناسایی و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و واحد‌های فناور با توجه به نیاز‌های موجود در جزیره، از ایجاد و توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز زیست‌بوم نوآوری و فناوری جزیره نوآور قشم حمایت کند.

همچنین اولویت‌دهی و تسهیل‌گری در استفاده از ابزار‌های قانونی موجود در معاونت به ویژه ابزار‌های قانون جهش تولید دانش‌بنیان و قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات، با هدف توسعه شرکت‌ها و فعالیت‌های دانش‌بنیان‎ در جزیره نوآور قشم؛ حمایت از توسعه فرهنگ اقتصاد دانش‌بنیان و توانمندسازی فعالان علمی، فناوری و صنعتی جزیره نوآور قشم در این حوزه حمایت از شکل‌گیری و رشد کسب‌وکار‌های نوپای دانش‌بنیان و فناور جدید با مشارکت ارکان زیست‌بوم شتاب‌دهنده، مرکز رشد، کارخانه نوآوری و... از دیگر تعهدات معاونت علمی در این توافق نامه همکاری است.

سازمان منطقه آزاد قشم نیز متعهد شده است ضمن شناسایی زنجیره‌های ارزش بومی جزیره قشم با تمرکز بر فرصت‌ها و مزیت‌های بومی آن و همچنین شناسایی نیاز‌های صنایع فعال در آن به منظور توسعه زنجیره‌های ارزش و تعیین موضوعات اولویت‌دار جزیره نوآور قشم، از تعریف طرح‌های دانش‌بنیان پیشران برای استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان برای بهره‌گیری از فرصت‌ها و مزیت‌های بومی جزیره نوآور قشم و حل نیاز صنایع فعال در آن حمایت کند.

علاوه بر این، اولویت‌دهی اختصاص منابع جزیره نوآور قشم و اختیارات سازمان منطقه آزاد به شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور برای تقویت فعالیت‌های دانش‌بنیان و حل مسائل بومی جزیره نوآور قشم، اختصاص کمک‌های فنی و اعتباری از محل دارایی‌های سرمایه‌ای جزیره نوآور قشم برای تاسیس صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری جزیره نوآور قشم از دیگر محور‌های توافق با معاونت علمی به شمار می‌رود.

سازمان منطقه آزاد قشم در جلب مشارکت بنگاه‌های اقتصادی جزیره نوآور قشم برای سرمایه‌گذاری در حوزه فعالیت‌های فناورانه و نوآورانه و توسعه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و نهاد‌های زیست‌بوم فناوری و نوآوری جزیره نوآور قشم و ایجاد صندوق‌های خطرپذیر شرکتی، تجمیع تقاضا در خرید‌های دولتی جزیره نوآور قشم با اولویت‌دهی به خرید کالا و خدمات دانش‌بنیان، حمایت و تسهیلگری در تصویب طرح‌های دانش‌بنیان در هیات مدیره سازمان منطقه آزاد قشم به منظور اولویت‌دهی به شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور برای بهره‌مندی از منابع مالی تبصره ۱۸ قانون بودجه همکاری‌های لازم را صورت می‌دهد.

دیگر خبرها

  • تبدیل جزیره قشم به قطب نوآوری و فناوری
  • نتایج مشارکت مردم در اقتصاد دانش‌بنیان چیست؟
  • ضرورت توجه به اقتصاد دانش‌بنیان برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید
  • نقش آفرینی جزیره نوآور قشم در دیپلماسی فناوری و نوآوری در سطح بین المللی
  • جزیره قشم به قطب نوآوری و فناوری تبدیل می‌شود
  • جزیره قشم به جزیره نوآور کشور تبدیل می‌شود
  • بروزرسانی تجهیزات آزمایشگاهی با کمک اپرتورهای ارتباطی
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی کشور در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی کشور در تامین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین