Web Analytics Made Easy - Statcounter

رهبر معظم انقلاب همیشه در سخنان خود به اهمیت و جایگاه اقتصاد دانش‌بنیان و حمایت از جوانان اشاره کرده‌اند که در این راستا کتاب "راهبرد تولید دانش‌بنیان" شامل مجموعه بیانات ایشان در حوزه دانش‌بنیان نیز به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منتشر شده است.

براساس افق برنامه ۲۰ ساله کشور یعنی تا پایان سال ۱۴۰۴، مقرر شده است بیش از ۵۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور فعال شود که تاکنون تعداد این شرکت‌ها به بیش از سه هزار و ۲۰۰ واحد رسیده و نشان‌ از راه طولانی در پیش رو دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت‌های دانش‌بنیان به عنوان بنگاه‌های اقتصاد دانش‌بنیان، نقش محوری را در ساختار این نوع اقتصاد ایفا می‌نمایند. بر اساس ماده‌ یک قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان شرکت یا مؤسسه‌ خصوصی یا تعاونی است که به منظور هم‌افزایی علم و ثروت، توسعه‌ اقتصاد دانش‌محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری و تجاری‌سازی نتایج تحقیق و توسعه شامل طراحی و تولید کالا و خدمات در حوزه فناوری‌های برتر و با ارزش افزوده‌ فراوان، به ویژه در تولید نرم‌افزارهای مربوط، تشکیل می‌شود.

در این تعریف، فناوری را می‌توان تمامی دانش فنی، فرآیندها، ابزار و سیستم‌های به‌کاررفته در ساخت محصولات و ارائه‌ خدمات تعریف کرد. فناوری همواره در خلق ثروت برای کشورها نقش اساسی داشته و سطح استاندارد و کیفیت زندگی مردم را به شدت تحت تأثیر قرار داده است. تاثیر فناوری چنان است که پیشرفت تمدن را اغلب با توجه به فناوری برتر هر دوره مشخص می‌کنند. بی‌تردید اقتدار فناوری موجب اقتدار اقتصادی، سیاسی و اجتماعی می‌گردد.

افزایش توجه و بها دادن به شرکت‌های دانش بنیان طی چند سال اخیر روند صعودی داشته و اکنون نزدیک به اوج است و در این راستا با توجه به اهمیت فناوری و فعالیت این شرکت‌ها، قوانین بالادستی خوبی در حوزه مالیات، بیمه و قوانین گمرکی برای حمایت از آنها وضع شده است اگرچه همچنان نیازمند حمایت و اعتماد ۱۰۰ درصد به توانمندی و ظرفیت دانش در این شرکت‌ها هستیم.

صنعت نفت و گاز درآمدزاترین و سرمایه‌برترین حوزه اقتصادی کشور است و به عنوان یکی از اساسی ترین صنایع موجود در کشور، نقش برجسته در اقتصاد و به ویژه اقتصاد مقاومتی دارد به گونه‌ای که بندهای ۱۳ تا ۱۵  سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به این صنعت اختصاص یافته است.

از طرفی ایران به عنوان یکی از کشورهای دارنده ذخایر عظیم نفت و گاز طبیعی می‌تواند نقش مؤثر در بازارهای جهانی داشته باشد و شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند با ورود به حوزه تولید تجهیزات و فناوری‌های نوین در این صنایع گامی مهم و اساسی در مسیر کاهش وابستگی و اثرپذیری از تحریم‌های اقتصادی بین‌المللی بردارند.

در این میان شرکت‌های دانش بنیان زیر مجموعه پارک علم و فناوری خراسان کارنامه قابل توجهی در زمینه نوآوری، ساخت و تولیدات حوزه صنایع نفت و گاز از خود به نمایش گذاشته‌اند.

پارک علم و فناوری خراسان وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فعالیت خود را از سال ۱۳۸۱ با هدف افزایش ثروت در جامعه از طریق تشویق و ارتقای فرهنگ نوآوری و افزایش قدرت رقابت در میان شرکت‌ها و موسساتی که بر پایه علم و دانش فعال هستند آغاز کرده است و بیش از چهار هزار نفر در ۳۴۰ شرکت فناور و دانش بنیان در این پارک علم و فناوری فعالیت دارند.

اتکا به شرکت‌های دانش‌بنیان در شرایط تحریم

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و رییس بنیاد ملی نخبگان اسفند ماه پارسال در بازدید از شماری از شرکت‌های دانش بنیان پارک علم و فناوری خراسان گفت: در شرایط تحریم، اتکای کشور به شرکت‌های دانش‌بنیان است و هر کجا که به خاطر تحریم دچار مشکلی می‌شویم اولین‌هایی که وارد میدان حل مشکل می‌شوند، شرکت‌های دانش بنیان هستند.

سورنا ستاری افزود: طی یک سال گذشته در زمینه توسعه بازار شرکت‌های دانش‌بنیان اتفاقات خوب و قابل توجهی افتاده است و امیدواریم همچنان شاهد رشد توانمندی و فعالیت این شرکت‌ها در کشور باشیم.

وی ادامه داد: هم اکنون ۴۳ پارک علم و فناوری با ظرفیت‌های مختلف و توان و ظرفیت علمی و نیروی انسانی متفاوت در کشور در مسیر توسعه فعالیت دارند.

۶۰ شرکت فعال پارک علم و فناوری خراسان در حوزه انرژی

معاون ایجاد و توسعه واحدهای فناور پارک علم و فناوری خراسان نیز با بیان اینکه هم اکنون ۶۰ شرکت فناور و دانش‌بنیان در حوزه انرژی در این مجموعه فعالیت دارد گفت: در این شرکت‌ها بیش از ۱۲۰۰ نفر از جوانان متخصص و توانمند مشغول کار هستند.

داوود تفضلی با اشاره به  فعالیت گروه تخصصی نفت و گاز در پارک علم و فناوری خراسان افزود: فعالیت پارک علم و فناوری خراسان از سال ۸۱ شروع شد و از سال ۸۹ گروه تخصصی انرژی را با محور فعالیت در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی آغاز کردیم که در ابتدا فقط پنج شرکت در حوزه انرژی  فعالیت داشتند.

وی ادامه داد: در سال ۹۱ برای اینکه در یک ساختار قانونمند فعالیت خود را ادامه دهیم، مجوز مرکز رشد تخصصی را از وزارت علوم اخذ کردیم و در حال حاضر در مجموع در مرکز رشد و گروه تخصصی انرژی پارک علم و فناوری خراسان بالغ بر ۶۰ شرکت فعالیت می‌کنند.

معاون ایجاد و توسعه واحدهای فناور پارک علم و فناوری خراسان گفت: این مجموعه در میان پارک‌های علم و فناوری کشور به عنوان یکی از پارک‌های پیشرو در حوزه صنعت نفت و گاز محسوب می‌شود.

وی با اشاره به ظرفیت‌های دانشی و تخصصی در حوزه نفت و گاز در پارک علم و فناوری خراسان افزود: در حال حاضر در این استان شرکای استراتژیک در حوزه انرژی داریم که شرکت پالایش گاز شهید هاشمی‌نژاد یا خانگیران، شرکت گاز خراسان رضوی، منطقه چهار عملیات انتقال گاز و شرکت بهره‌برداری نفت و گاز شرق از آن جمله هستند.

تفضلی ادامه داد: وجود این شرکت‌ها در بخش خصوصی استان در حوزه قطعه‌سازی باعث شد به سوی تشکیل گروه تخصصی و حوزه انرژی برویم.

وی با بیان اینکه در سال ۹۶ تور فناوری صنعت گاز برای اولین بار در استان برگزار شد گفت: در این تور توانمندی‌های شرکت‌ها را در قالب نمایشگاهی از دستاوردهای آنها ارائه کردیم و هدف این بود که متخصصین این حوزه با دستاوردها و توانمندی‌های حوزه نفت و گاز پارک علم و فناوری خراسان آشنا شوند که این هدف بخوبی محقق شد.

تفضلی افزود: یکی از رسالت‌های پارک علم و فناوری بازاریابی و بازارسازی برای شرکت‌های بخش خصوصی عضو این پارک است که در این راستا ارتباط این‌ شرکت‌ها را با مشتری‌ها برقرار می‌کنیم تا بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند و محصولات و توانمندی‌های خود را معرفی نمایند.

خراسان پیشرو در دانش و فناوری صنایع نفت و گاز

رییس پارک علم و فناوری خراسان نیز با بیان اینکه برگزاری تورهای تخصصی برای مدیران و دستگاه‌های تخصصی در حوزه نفت و گاز و برپایی نمایشگاه‌های توانمندی تولیدات و نوآوری‌ها در این بخش با هدف حمایت از شرکت‌های فناور و دانش بنیان انجام می‌شود گفت: بازاریابی برای تولیدات این شرکت‌ها در حوزه نفت و گاز مهمترین هدف و نیاز موجود است زیرا ما محصول و تولیدات ساخت داخل را داریم و تنها باید آن را به متولیان معرفی کنیم.

دکتر رضا قنبری افزود: هم اکنون ۶۰ شرکت دانش بنیان در حوزه انرژی در پارک علم و فناوری خراسان فعالیت دارد که ۳۰ شرکت از این تعداد به صورت تخصصی صرفا در حوزه نفت و گاز فعالیت می‌کند.

وی با بیان اینکه در مجموع ۳۴۰ شرکت در پارک علم و فناوری خراسان زیرپوشش خدمات حمایتی و تجهیزاتی قرار دارد ادامه داد: به عنوان تازه‌ترین تجهیزات تولیدی این شرکت‌های دانش بنیان در حوزه نفت و گاز می‌توان از شیرهای کنترل قطعات حفاظتی تجهیزات پالایشگاهی نام برد.

رییس پارک علم و فناوری خراسان گفت: این پارک علم و فناوری به ‌عنوان تنها دارنده مرکز رشد تخصصی دارای مجوز قطعی در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی است و گروه انرژی این پارک توانسته نظر بسیاری از کارفرمایان دولتی را به خود جلب کند.

وی افزود: با برگزاری رویدادهای نفت و گاز به صورت جداگانه به میزبانی این پارک تلاش داریم کارشناسان و متخصصان حوزه نفت و گاز تقاضاهای فناوری خود را به صنعتگران، شرکت‌های دانش بنیان و فناور ارائه کرده و پس از اعلام تقاضاهای فناورانه، صنعتگران و شرکت‌های فناور نیز به عرضه فناوری خود بپردازند.

قنبری ادامه داد: به این ترتیب علاوه بر عرضه محصولات فناورانه شرکت‌های فناور و دانش بنیان، این شرکت‌ها از تقاضاهای فناورانه در حوزه نفت و گاز آگاه شده و به سوی تامین آنها خواهند رفت.

وی گفت: هم اکنون شرکت‌های دانش بنیان و فناور حوزه نفت و گاز زیر مجموعه این پارک در محورهای فناوری اطلاعات، تجهیزات دوار، فرایندهای شیمیایی، تجهیزات کنترلی و ابزار دقیق، تجهیزات مخابرات، تجهیزات الکترونیکی، تعمیر و نگهداری مطالعه، تولید محصول و فناوری دارند.

تفاهمنامه همکاری میان وزارت نفت و پارک‌ علم و فناوری خراسان

رییس پارک علم و فناوری خراسان با بیان اینکه بهمن ماه پارسال چهار تفاهمنامه همکاری مشترک ایجاد و توسعه فناوری‌های نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی میان وزارت نفت و چهار پارک علم و فناوری امضا شد افزود: یکی از این پارک‌ها پارک علم و فناوری خراسان است.

وی ادامه داد: از جمله اهداف این تفاهمنامه می‌توان به ایجاد و توسعه بستر نوآوری و فناوری جهت شتاب‌دهی به روند دستیابی به فناوری‌های مدنظر صنعت نفت با حمایت از شرکت‌های فناور، ایجاد و توسعه شبکه همکاری فناورانه در راستای هم‌افزایی صنعت نفت و شرکت‌های فناور، توسعه تسهیل و تسریع معاملات فناوری با ایجاد بسترهای لازم جهت عرضه و تقاضا اشاره کرد.

قنبری گفت: ظرفیت و توان بسیار در حوزه انرژی و به صورت خاص نفت و گاز در شرکت‌های دانش بنیان زیر مجموعه پارک علم و فناوری خراسان وجود دارد.

کاهش خطرات زیست محیطی در صنایع نفت و گاز

مدیرعامل شرکت پترو اکسیر اطلس، عضو مرکز رشد انرژی پارک علم و فناوری خراسان و یکی از شرکت‌های دانش بنیان زیر مجموعه این پارک علم و فناوری نیز گفت: قصد داریم با دستیابی به فناوری‌های نوین، خطرات زیست محیطی در صنایع نفت و گاز را کاهش داده و همچنین راندمان فرآیندهای موجود در این صنعت را افزایش دهیم.

موسی اسماعیلی افزود: این شرکت یک شرکت سازنده تجهیزات فرآیندی در پالایشگاه‌ها و ارائه‌کننده خدمات فنی، مهندسی و تولیدکننده مواد شیمیایی در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی است.

وی ادامه داد: هدف ما افزایش ارزش افزوده محصولات خام تولیدی و در عین حال کاهش آسیب‌های زیست محیطی در صنایع پالایشگاهی است.

مدیرعامل شرکت پترو اکسیر اطلس گفت: این شرکت برای اولین بار در ایران توانسته است فرآیند شیرین‌سازی را ارائه دهد که گوگرد و مرکاپتان را از گاز طبیعی و گاز مایع بدون استفاده از کاستیک یا آمین و با استفاده از جاذب مایع حذف نماید.

وی افزود: استفاده از جاذب مایع جهت حذف مرکاپتان و سولفید هیدروژن به ‌صورت همزمان یک روش کاملا جدید است. به دلیل عدم تولید پساب سمی و حذف بسیاری از تجهیزات مورد نیاز در پالایشگاه‌ها، هزینه‌های ساخت و عملیاتی شدن آن کاهش خواهد داشت. 

اسماعیلی ادامه داد: محصولات ما در زمینه شیرین‌سازی، مواد شیمیایی مصرفی در صنعت نفت مانند مواد تعلیق‌شکن، مواد باکتری‌کش، بازدارنده خوردگی، رسوب­زدایی، آسفالتین و امثال آن است. این‌ مواد وارداتی هستند و قصد داریم این مواد را در داخل تولید و همچنین هزینه خرید آنها را کاهش دهیم.

وی گفت: از دیگر محصولات تولیدی این شرکت دمولسیفایر است که برای جداسازی آب از نفت کاربرد دارد. ماده دمولسیفایر یک ماده بسیار پراهمیت و استراتژیک برای کشور است که به دلیل تحریم‌ها، تأمین آن از خارج از کشور با دشواری بسیار انجام می‌شود.

هزینه تولید محصولات دانش‌بنیان یک پنجم مشابه خارجی

رییس مراکز رشد پارک علم و فناوری خراسان نیز گفت: ۹۰ درصد از چهار هزار نفر نیروی شاغل در ۳۴۰ شرکت فناور و دانش بنیان زیر مجموعه این پارک را نیروی انسانی متخصص تشکیل می‌دهد که نشان از حضور نخبگان و افراد توانمند در این مجموعه دارد.

سید ایمان شریعتی افزود: تولید محصولات فناور و دانش‌بنیان داخلی یک پنجم مشابه انواع خارجی آن هزینه دارد و با تولید این محصولات چهاربرابر در هزینه صرفه جویی می‌شود.

وی ادامه داد: میزان جی.دی.پی (GDP) یا ارزش تولید کالاها و خدمات کشور در سال ۱۳۹۷ معادل ۴۸۵ هزار میلیارد تومان بود که محصولات دانش‌بنیان کمتر از نیم درصد این میزان را به خود اختصاص داده‌اند که تا پایان پارسال این سهم به حدود ۲ درصد و معادل حدود ۹ هزار میلیارد تومان رسید.

رییس مراکز رشد پارک علم و فناوری خراسان گفت: شرکت‌های دانش‌بینان و فناور در شرایط تحریم به رغم محدودیت‌های ایجاد شده در زمینه تولید می‌توانند به مثابه کمک کننده برای عبور کشور از گردنه مشکلات عمل کنند و در چالش‌های اقتصادی یاری‌بخش تولید باشند.

وی افزود: پارک علم و فناوری خراسان بعد از تهران جایگاه دوم را در کشور دارد و اکوسیستم و شبکه فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در آن به گونه موثر و تسهیل شده در حال شکل‌گیری است.

شریعتی ادامه داد: گردش مالی شرکت‌های دانش بنیان در پارک علم و فناوری خراسان مبتنی بر محصولات فناور طی سال گذشته ۲۸۰۰ میلیارد ریال بود که نشان از ظرفیت بسیار در این بخش دارد.

وی گفت: پارک علم و فناوری خراسان در حوزه نیروی انسانی، بازار و زیرساخت معادل ۷.۵ درصد کل ظرفیت کشور در این زمینه را دارد اما از  ۵.۷ درصد اعتبارات کشوری برخوردار است.

برچسب‌ها اقتصاد دانش بنیان شرکت دانش بنیان پارک علم و فناوری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد دانش بنیان شرکت دانش بنیان پارک علم و فناوری اقتصاد دانش بنیان شرکت دانش بنیان پارک علم و فناوری پارک علم و فناوری خراسان شرکت های دانش بنیان فناور و دانش بنیان حوزه نفت و گاز صنایع نفت و گاز شرکت های فناور حوزه انرژی ایجاد و توسعه دانش بنیان نفت و گاز اقتصاد دانش شرکت ها گروه تخصصی صنعت نفت هم اکنون مرکز رشد ۶۰ شرکت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۲۷۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزیره قشم به جزیره نوآور کشور تبدیل می‌شود

با امضای تفاهم‌نامه میان معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌ جمهور و منطقه آزاد قشم، این جزیره به جزیزه نوآور تبدیل می‌شود.

به گزارش ایسنا، در راستای عملیاتی کردن بند ۱۱ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و سیاست‌های دولت سیزدهم مبنی بر گذار به اقتصاد دانش‌بنیان و حمایت از رشد تولید دانش‌بنیان، توافق‌نامه‌ای با هدف همکاری در پیشبرد برنامه‌های توسعه دانش‌بنیان در راستای تحقق جزیره نوآور قشم بین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور و سازمان منطقه آزاد قشم به امضای روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی رئیس‌جمهور و عادل پیغامی مدیر و رئیس هیات مدیره منطقه آزاد قشم به امضا رسید.

موضوع این توافق‌نامه همکاری متقابل در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در راستای تحقق جزیره نوآور قشم به عنوان اولین جزیره نوآور در کشور با رویکرد ارتقاء شرکت‌ها و زیست‌بوم دانش‌بنیان، افزایش جذب و اشتغال نیروی انسانی نخبه و تحصیلکرده و حل چالش‌های جزیره قشم با توجه به مزیت‌ها و ظرفیت‌های نوآورانه، فناورانه و خلاقانه موجود در سطح ملی و بین‌المللی عنوان شده است.

اهداف مشترک همکاری این توافق‌نامه به این شرح است:

* نقش‌آفرینی جزیره نوآور قشم در دیپلماسی فناوری و نوآوری در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی در راستای تحقق همکاری‌های فی‌مابین مبتنی بر ظرفیت‌های مناطق آزاد کشور.

* تعریف پروژه‌های کلان و ایجاد کنسرسیوم‌های دانش‌بنیان برای رفع نیازهای صنعتی به‌ویژه گلوگاه‌های فناورانه و کاهش ارزبری در سطح جزیره نوآور قشم.

* رشد کمی و کیفی شرکت‌ها و فعالیت‌های دانش‌بنیان در جزیره نوآور قشم و جهت‌دهی آنها به رفع نیازها و چالش‌های جزیره ترغیب بنگاه‌های اقتصادی جزیره نوآور قشم برای سرمایه‌گذاری در حوزه فعالیت‌های فناورانه و نوآورانه.

* توسعه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و نهادهای زیست‌بوم فناوری و نوآوری و صنایع خلاق جزیره نوآور قشم.

* توسعه بازار کالا و خدمات دانش‌بنیان و خلاق در حوزه‌های مرتبط با فعالیت بنگاه‌های اقتصادی و تجاری جزیره نوآور قشم و ترغیب و تسهیل شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در صادرات محصولات و خدمات.

* بسیج خدمات، حمایت‌ها و امکانات حاکمیتی در جهت رشد شرکت‌های فناور، دانش‌بنیان و خلاق و شکل‌گیری شرکت‌های جدید به‌ویژه در حوزه‌های اولویت‌دار جزیره نوآور قشم، تکمیل زنجیره ارزش صنایع اولویت‌دار جزیره نوآور قشم به منظور عبور از خام‌فروشی و تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر و تلاش در راستای جذب و انتقال فناوری‌های پیشرفته و نوین به جزیره در سطح ملی و منطقه‌ای.

* ایجاد و توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز زیست‌بوم نوآوری و فناوری جزیره نوآور قشم (مانند علم و فناوری، مراکز نوآوری تخصصی، شتابدهنده‌ها و سرمایه‌گذاری خطرپذیر و غیره) با محوریت ظرفیت‌های موجود در جزیره نوآور قشم.

* تاسیس صندوق پژوهش و فناوری جزیره نوآوری قشم و همچنین صندوق‌های سرمایه‌گذاری جدید(مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی و غیره) برای حمایت از فعالیت‌های فناورانه و خلاقانه در جزیره قشم.

* ایجاد فرصت‌های شغلی و توانمندسازی نیروی انسانی نخبه، مستعد برتر و تحصیل کرده در جزیره نوآور قشم و جذب و نگهداشت آنها.

در این توافق‌نامه معاونت علمی متعهد شد تا نسبت به حمایت از تعریف طرح‌های دانش‌بنیان پیشران و همچنین تشکیل و راهبری کنسرسیوم‌های دانش بنیان با هدف رفع چالش‌ها و توسعه زنجیره‌های ارزش بومی و حوزه‌های اولویت‌دار جزیره نوآور قشم -شناسایی و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور با توجه به نیازهای موجود در جزیره نوآور قشم و حمایت از ایجاد و توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز زیست بوم نوآوری و فناوری جزیره نوآور قشم اقدام کند.

اولویت‌دهی و تسهیلگری در استفاده از ابزارهای قانون جهش تولید دانش‌بنیان و قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات با هدف توسعه شرکت‌ها و فعالیت‌های دانش‌بنیان در جزیره نوآور قشم -حمایت از ایجاد و توسعه فرهنگ اقتصاد دانش‌بنیان و توانمندسازی فعالان علمی، فناوری و صنعتی جزیره نوآور قشم در این حوزه، حمایت از شکل‌گیری و رشد کسب و کارهای نوپای دانش بنیان و فناور جدید با مشارکت ارکان زیست بوم (شتاب‌دهنده، مرکز رشد، کارخانه نوآوری و...) از دیگر تعهدات معاونت علمی به شمار می‌رود.

سازمان منطقه آزاد قشم نیز متعهد شد تا نسبت به شناسایی زنجیره‌های ارزش بومی جزیره قشم با تمرکز بر فرصت‌ها و مزیت‌های بومی آن و همچنین شناسایی نیازهای صنایع فعال در آن به منظور توسعه زنجیره‌های ارزش و تعیین موضوعات اولویت‌دار جزیره نوآوری قشم، حمایت از تعریف طرح‌های دانش‌بنیان پیشران برای استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای بهره‌گیری از فرصت‌ها و مزیت‌های بومی جزیره نوآور قشم و حل نیاز صنایع فعال در آن و اولویت‌دهی اختصاص منابع جزیره نوآور قشم و اختیارات سازمان منطقه آزاد به شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در راستای تقویت فعالیت‌های دانش‌بنیان و حل مسائل بومی جزیره نوآور قشم (موضوع بند الف ماده ۱۲ قانون جهش تولید دانش بنیان) - اختصاص کمک‌های فنی و اعتباری از محل دارایی‌های سرمایه‌ای جزیره نوآور قشم برای تاسیس صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری جزیره نوآور قشم(موضوع بند ت ماده ۱۲ قانون جهش تولید دانش‌بنیان) اقدام کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جزیره قشم به جزیره نوآور کشور تبدیل می‌شود
  • فروش پانصد و ۳۰ هزار میلیارد تومانی دانش بنیان‌ها/صادرات فناوری ۳ برابر شد
  • برنامه معاونت علمی برای ایجاد پارک‌های فناوری با ۵ کشور
  • ایجاد سازمان‌های سرمایه‌گذاری مختص پارک‌های علم و فناوری
  • تولید فنرهای مورد نیاز صنایع ریلی و خودروسازی
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • تولید یک شرکت دانش بنیان برای خودکفایی در تأمین ماده اولیه بنزین
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند