Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-08@10:24:08 GMT

دیپلماسی شهری پاسخ به مشکلات شهر است

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۸۴۹۳۴

دیپلماسی شهری پاسخ به مشکلات شهر است

دبیرکل مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران گفت: دیپلماسی شهری یک هنر کاربردی است که در جهت دهی زندگی با کیفیت در شهر، اساسی و ضروری به نظر می رسد.

به گزارش ایمنا و به نقل از مجمع کلانشهرها، کمال مرادی در پاسخ به این پرسش که چگونه تهران می‌تواند در مسیر دیپلماسی شهری موفق باشد، اظهار کرد: کلانشهرهای جهان با مشکلات بسیاری روبرو هستند که سیاست در مدیریت شهر می‌تواند بازدارنده یا دامن زننده به مشکلات باشد بنابراین باید شهر را با تعادل اداره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه یکی از اهداف تمامی شهرداری‌های موفق جهان، ارتقا کیفیت زندگی در شهر است، افزود: محور هر برنامه‌ای برای مدیریت شهر باید ارتقا کیفیت زندگی فردی و اجتماعی با هدف بهبود سطح رضایتمندی شهروندان از زندگی در شهر باشد. در همین راستا سیاست دیپلماسی شهری به عنوان یک هنرکاربردی در جهت دهی به زندگی خوب در شهر، اساسی و ضروری است.

دبیرکل مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران دیپلماسی شهری را پاسخی مؤثر به مشکلات شهری دانست که با تمام سازوکارهایی که به سوی تعالی شهر و شهروندان حرکت می‌کنند در ارتباط است و عنوان کرد: روابط خواهرخواندگی با شهرهای جهان، حضور در برخی از نهادهای بین المللی حوزه توسعه شهری نظیر انجمن کلانشهرهای مهم جهان (متروپلیس)، سازمان شهرها و حکومت‌های محلی، مجمع شهرداران آسیایی و جایگاه ویژه آن در روابط منطقه‌ای می‌تواند فرصتی برای دستیابی به دیپلماسی شهری باشد و به عنوان رهیافتی نو درسیستم مدیریت برتر شهر از یک سو و روشی برای تنظیم روابط اجتماعی در بین حوزه‌های خصوصی و سیاسی، نقش مهمی در ابعاد مختلف زندگی شهری ایفا کند.

وی درباره پیشنهادات مرتبط با هدف ارتقا جایگاه شهر تهران و نقش آفرینی فعال آن در عرصه دیپلماسی شهری، گفت: این پیشنهادات در سه سطح، قابل بررسی است. سطح نخست؛ برگرفته از ماهیت کلانشهر تهران به مثابه سایر کلانشهرهای مهم جهان است، برای تبادل تجربیات شهرها با یکدیگر و وحدت رویه در مواجهه با چالش‌ها از طریق مشارکت، باید زمینه‌ای مناسب ایجاد و این تجربیات در صورت بندی ایده‌ها و راهکارها لحاظ شود، تهران و سایر کلانشهرهای جهان با هدف نشان دادن توانایی‌ها و علاقمندی‌های خود برای رفع چالش‌های سیاست شهری، باید ارتباطات فرهنگی و تعهدات سیاسی را با دیگر بازیگران عرصه سیاست بین المللی به اشتراک بگذارند همچنین برگزاری نشست‌های مشترک و کارگاه‌های بین المللی میان نخبگان غیر دولتی، رسانه‌های غیر دولتی و دانشجویان غیر دولتی موجب می‌شود تا علاوه بر به کارگیری افراد مختلف در این زمینه، روابط دیپلماتیک در تهران گسترش پیدا کند.

مرادی افزود: سطح دوم؛ برگرفته از چشم انداز توسعه بلندمدت شهر تهران و هماهنگ با چشم انداز ۲۰ ساله کشور است، اهداف این سند در هفت بند بیان شده که در یکی از بندهای آن چنین آمده است: «تهران؛ کلانشهری با عملکردهای ملی و جهانی و با اقتصادی مدرن و مرکزیت امور فرهنگی-پژوهشی و سیاسی در سطح کشور، و حداقل یکی از سه شهر مهم و برتر منطقه آسیای جنوب غربی.» این بند اهمیت ورود شهرداری و مسئولان به حوزۀ دیپلماسی شهری در افزایش مناسبات دو جانبه با کشورهای مختلف به ویژه کشورهایی که روابط ملت و دولت دارای تنش است را نشان می‌دهد بنابراین وجود چارچوب در حوزه دیپلماسی شهری و آماده کردن زیرساخت‌ها و شرایط نرم افزاری لازم برای رسیدن به این هدف مهم که همان جایگاه واقعی در عرصه دیپلماسی شهری است، اهمیت بسیاری دارد.

دبیرکل مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران، سطح سوم را برگرفته از شعار «تهران شهری برای همه» عنوان کرد و گفت: لازمه اجرای این شعار، مدیریت شفاف، هوشمند و مشارکت پذیر است و چارچوب آن باید بر مبنای شهر خلاق پایه گذاری شود، اقدامات ارزشمندی تاکنون در راستای تحقق این شعار و در زمینه‌های زندگی، مردم، هوای پاک، بهره وری، آبادانی، پاسخگویی و شفافیت، فرهنگ، آینده، گردشگری و کودکان صورت گرفته که یکی از آنها در زمینه دیپلماسی شهری، بیان بهره گیری از تجربیات گذشته و کشورهای دیگر است، برای پیشبرد پروژه‌های بزرگ چاره‌ای جز گفتگو و تعامل وجود ندارد و باید اجماع بین مسئولان ملی و محلی صورت گیرد که در صورت فراهم شدن شرایط گفت وگو، نتایج خوبی کسب خواهد شد، اما متأسفانه در قوانین جایی برای گفتگو مردم و مسئولان دیده نشد.

کد خبر 422857

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کلانشهر شهر مجمع کلانشهرها تهران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مجمع شهرداران دیپلماسی شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۴۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری تهران: آماری از تعداد دقیق موش‌های شهر تهران وجود ندارد/ می‌توان زاد و ولد آنها را کنترل کرد

درخصوص افزایش موش‌های موذی در پایتخت و راه‌های مقابله با آن، افزود: نمی‌توان موش‌های موذی را به طور کامل ریشه کن کرد چرا که این حیوان زاد و ولد زیادی دارد، بسیار باهوش است و از سوی دیگر خود را با هر نوع شرایط محیطی به سرعت خود وفق می‌دهد.

به گزارش صدای ایران از ایرنا،گودرزی ادامه داد: موش‌ها هیچگاه به نقطه صفر زاد و ولد نمی‌رسند و هیچ کجای دنیا هم نتوانسته ادعا کند که زاد و ولد را به طور کامل متوقف و وجود موش را ریشه کن کرده است، اما می‌توان تعداد و زاد و ولد آنها را کنترل کنیم تا زیادتر نشوند.

گودرزی درخصوص نحوه کنترل موش‌های شهری تهران هم گفت: در قرارداد‌های جدید از موادغیرسمی دانش بنیان تولید داخل استفاده می‌کنیم و طی سه ماه آینده امیدواریم نتیجه آن را در سطح شهر مشاهده کنیم.

وی با تقدیر از همکاری مردم برای تماس با سامانه ۱۳۷ برای موضوع موش و طرح شکایت در این مورد تاکید کرد: نتیجه کار ما در تعداد تماس و شکایات مردم درخصوص موش‌ها با سامانه ۱۳۷ مشخص می‌شود.

گودرزی در عین حال از شهروندان درخواست کرد که از ریختن پسماند‌های خانگی و پسماند غذا‌ها برای حیوانات شهری خودداری کنند تا تعداد موش‌ها کاهش یابد.

وی با بیان اینکه آماری از تعداد دقیق موش‌های شهر تهران نداریم، گفت: از مرکز مطالعات شهرداری تهران و ۲ دانشگاه خواسته ایم این کار را انجام دهند و قراردادی هم در این مورد منعقد شده است گو اینکه قبلا این کار انجام شده بود، اما نتوانسته بودند، تعداد دقیق را مشخص کنند.

مدیرکنترل حیوانات مضر شهری تاکید کرد: استفاده از تفنگ بادی و تله‌های انفجاری برای از بین بردن موش‌ها منسوخ شده است و حتی برخی شهروندان برای استفاده از اسلحه به منظور از بین موش‌ها به ما انتقاد می‌کردند که دیگر ما از این روش استفاده نمی‌کنیم.

گودرزی گفت: ما از ۲ راهکار فیزیکی و شیمیایی برای کنترل موش‌ها استفاده می‌کنیم که در روش فیزیکی تفنگ را حذف کردیم و بجای آن از تله‌های چسبی، بستن منافذ شهری و سرپوش‌های یک طرفه روی راه آب‌ها استفاده کنیم.

وی یادآور شد: در روش شیمیایی نیز استفاده از مواد غیر سمی دانش بنیان تولید داخل در دستور کار قرار داده ایم که امیدواریم تا سه ماه آینده نتایج آن را ببینیم.

دیگر خبرها

  • کاندیداهای حوزه انتخابیه ری به بررسی مشکلات شهر پرداختند
  • شهرداری تهران: آماری از تعداد دقیق موش‌های شهر تهران وجود ندارد/ می‌توان زاد و ولد آنها را کنترل کرد
  • آتش تانک رسانه‌ای شهرداری تهران برای حمایت ویژه از زاکانی! | تصویر
  • اقراریان: درباره ممانعت از حضور عضو شورای شهر در منطقه ۱۷ شهردار تهران پاسخ دهد
  • پاسخ رئیس شورای شهر به پرداخت ودیعه میلیاردی به برخی از مدیران شهرداری
  • استقبال تهران از پاسخ حماس به طرح سیاسی پایان جنگ علیه غزه
  • کاهش مشکلات جامعه با تحول در نظام آموزشی امکان‌پذیر است
  • ترکیب جمعیتی از چالش های البرز است/ تردد نیروی کار استان به تهران
  • شهری عجیب با شهروندانی در یک ساختمان! (+عکس)
  • شهری شلوغ با بیشترین نرخ رشد جمعیت در جهان